Contact? Mail me via ej@dehaanmac.nl of bel me op telefoonnummer 06 10381072

Blog 59: De oplader die het verschil maakt.

Blog 59: De oplader die het verschil maakt.

Met alle mobiele media lijkt de oplader een van de meest onmisbare elektrische hulpmiddelen van deze tijd. Zonder oplader houdt de digitale wereld van Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram ineens op. Het eindeloze delen van informatie, nuttig en nutteloos, komt dan hard tot een einde. Naast delen is het ook onmogelijk om de rest van de wereld te kunnen volgen. Alleen bij die gedachte al, ken ik heel wat mensen die met het mogelijk afgesloten raken van de digitale wereld volledig in paniek raken.

Niet alleen de sociale media is nagenoeg volledig afhankelijk van de oplader. Denk maar eens aan het steeds frequenter voorkomen van de elektrische auto. Ook hier is de oplader cruciaal. Zonder een volgeladen accu is je mobiliteit tot nul gereduceerd. Je wereld verkleind tot wat binnen fietsafstand te bereiken is. Tenminste als je niet al te verwend bent geraakt door de elektrische fiets. Immers ook deze kan niet zonder een oplader.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het gemiddelde elektrische gereedschap voor de hobby en de tuin kan tegenwoordig ook al bijna niet meer zonder accu en dus ook hier is de oplader niet meer uit het leven weg te denken.

De oplader lijkt op veel punten dus een eerste levensbehoefte. Niet direct maar wel indirect. Zonder dat ding komen veel activiteiten piepend tot stilstand. Maar dat geldt voor meer. Onze eigen energie bijvoorbeeld. Ja, eten is cruciaal voor onze verbranding. Om de dag weer door te komen. Om de te werken, te sporten en te klussen. Eten lijkt daarmee onze oplader maar dan even zonder oplaadsnoer en stopcontact. En toch doel ik niet op deze vorm van opladen.

De oplader waar ik aandacht voor vraag is die van ons vaak onbewuste energieniveau. Die ons niet alleen maar feitelijke energie geeft, maar ook een vorm van levensenergie. Die maakt dat we ergens zin in hebben. Zaken met een frisse geest en voldoende afstand kunnen beoordelen. Die de creativiteit in ons wakker maakt en houd. Die ervoor zorgt dat we inspiratie en ideeën krijgen. Ook al deze eigenschappen hebben een oplader nodig. Tenminste bij mij wel. Die oplader laat zich niet eenvoudig beschrijven. Soms is het een vakantie en verandering van omgeving. Even uit “de sleur” om de persoonlijke batterij weer op te laden. Vaak zijn het echter ook de dagelijkse dingen. Zoals wakker worden, de zon zien en de natuur weer in bloei zien komen.  De foto uit deze blog heb ik vanochtend bij mij thuis gemaakt en het beeld dat jullie zien geeft mij weer die energie die je met eten niet krijgt. Nee dit beeld geeft de energie van tevredenheid, inspiratie en ideeën.  Mijn persoonlijke oplader. En die is, als het gaat om het opdoen van dit soort energie, voor eenieder natuurlijk weer anders, maar ook voor eenieder evenzo belangrijk. Dus koester die ene oplader die niets met elektriciteit of eten te maken heeft. Dat is namelijk die oplader die vaak het echte verschil maakt.

Een fijne volledig opgeladen week toegewenst en tot de volgende blog

Eric-Jan de Haan

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.