Contact? Mail me via ej@dehaanmac.nl of bel me op telefoonnummer 06 10381072

Blog 69: Alles kan een mens gelukkig maken…..

Blog 69: Alles kan een mens gelukkig maken…..

Dit weekend was het dan zover. Samen met mijn Jannet 2 maal 50 jaar dus een gezamenlijk eeuwfeest. En door een groot gedeelte wordt je welkom geheten bij de club. Jawel van de een op de andere dag behoor ik tot de doelgroep van 50+, krijg ik speciale korting bij de Praxis en nog veel meer zaken.

Gek eigenlijk. Voor mijn gevoel was vroeger de leeftijd van 50 toch al behoorlijk aan de oude kant. Wat ik nu merk is dat de 50-gers van nu toch hele anderen zijn dan van een paar decennia geleden. Vol aan het sporten, swingend op de dansvloer, en gevoelsmatig nog maar net een beetje op weg. In dat cliché wil ik niet blijven hangen. Hoewel nu 50 is het gewoon een kwestie van hoe je in het leven staat. Natuurlijk mag je blij zijn in goede gezondheid te verkeren, maar verder is het vooral je mindset. Laat je de leeftijd links liggen, dan doet die er echt helemaal niet toe. En als je dan naar je collega leeftijdsgenoten kijkt, dan is dat meer regel dan uitzondering.

En ja op zo’n feestje wordt je weer op een blijde manier herinnerd aan waar het allemaal om gaat. Vriendschappen, respect, lol, serieuze gesprekken, en ga zo nog maar even door. Een super mooie herinnering. En dan je gezin. Een super toespraak van je dochter aan haar ouders die niet alleen jezelf maar iedereen aanwezig raakt. Een zoon die als puber zijn weg lijkt te hebben gevonden. Behulpzaam, sociaal en toch gewoon lekker een puber. Als je dat, en ja dat is ook een cliché, weer aan je ogen voorbij laat trekken dan besef je tot in het diepst van je tenen hoe gelukkig je  jezelf mag prijzen. Met alles en iedereen.

En daar gaat het om in deze blog. Alles kan je echt gelukkig maken, als je er maar open voor staat. Dat mag van de grote dingen in het leven. De materiële zaken als je huis in een prachtige omgeving, het vooruitzicht van een vakantie etc. Maar ook van de kleine dingen. Een cadeau zoals de 2 kabouters die een kwinkslag is naar je voorliefde voor onzinnige zaken. Of een hockeyshirt met inmiddels het trotste rugnummer 50.

Maar juist ook de immateriële zaken maken grotendeels het geluk. Het feit dat vele mensen aan je denken en de tijd nemen feest met je te vieren. Het dansen met je nichtje. Maar ook door je niet te laten neerslaan door wat tegenslag. Een regenachtige feestdag met een plan B tot iets leuks maken. Het opruimen met je zoon en schoonzoon. De foto’s. En ja zo kun je uren doorgaan. Natuurlijk is niet alles pais en vree. Natuurlijk zijn er ook baalmomenten en frustraties, maar die maken juist dat al die andere dingen, hoe klein of onbeduidend misschien dan ook, je gewoon een gevoel van diepe voldoening geven. Als je er maar oog voor hebt en niet doorgaat met chagrijnen. Als je het motto van de renaissance maar hoog in je vaandel hebt staan, Carpe Diem oftewel pluk de dag. Wees je bewust van al het mooie dat elke dag weer langs komt. Van een mooi feest tot een mus die je ziet strijden om een stuk brood van ongeveer zijn halve lichaamsgrootte toch in veiligheid te brengen. Kortom sta er voor open en besef dat echt bijna alles een mens gelukkig kan maken.

Een fijne week toegewenst en tot de volgende blog

Eric-Jan de Haan

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.