Contact? Mail me via ej@dehaanmac.nl of bel me op telefoonnummer 06 10381072

Blog 71: 100% opgeladen

Blog 71: 100% opgeladen

Het aantal lezers van deze blog zal minder zijn dan anders. Ben overigens best trotst op een redelijk steady aantal lezers van rond de 450. Een groot deel daarvan zal echter op vakantie zijn en dus terecht nu even met andere zaken bezig zijn. Alhoewel, als het net zo gaat als bij mij zijn er best momenten dat het werk de politiek of andere zaken in gedachten heel even voorbijkomen. Is dat erg? Wat mij betreft niet. Het betekent voor mij in ieder geval dat de geest vrij is voor nieuwe ideeën en gedachten.

Iedereen heeft zijn eigen beeld bij de ideale vakantie. Voor ons altijd een mix van cultuur, mooi weer en vooral actief de bergen in. Ook dit jaar dus weer. Toscane en de Italiaanse Dolomieten. Kortom de accu is weer 100% geladen. Het hoofd vol nieuwe ideeën en oplossingen voor al langer lopende knelpunten. En daar is nog iets bij gekomen. Een aantal wek gerelateerde ambities hebben meer vorm gekregen en worden met dank van vele gesprekken met vrienden, kennissen en relaties nu wat verder ingekleurd.

Maar ja, hoewel de vakantietijd bij terugkomst voor velen nu pas echt los gaat, heeft de afgelopen werkweek gelijk al weer voor een overvolle “to-do” lijst gezorgd en de nodige zaken die komende weken geregeld moeten worden. Alles gericht om na de vakantieperiode, als iedereen weer terug is, veel te hebben voorbereid om dan weer gelijk met volle kracht vooruit te gaan. Voordat je het weet is de vakantie dan al snel niet meer dan een vage herinnering.

Voor mij helpt het, als je weer bijna dreigt onder te gaan in de waan van alle dag, om even bewust stil te staan bij je voornemens en gedachten van de achterliggende vakantie. En dat even stilstaan wordt prima gestimuleerd en ondersteund door de foto’s. Een blik hierop en je waant je soms even terug naar dat ene moment waarop je met dat ene idee kwam.

Voor mij is dat bijgaande foto. En deze plek roept voor mij meer dan alleen dat ene idee op. Het geeft weer even die boost aan energie om gelijk weer het 100% opgeladen niveau te bereiken. En wat mij betreft is dat ook niet heel gek. Met ondertussen ook een 100% elektrische auto voor de praktijk is het maar overduidelijk dat energie geen duurzaam blijvend iets is. Dat het onderhoud vergt en met grote regelmaat moet worden opgeladen. Net van de laadpaal en de eerste km onderweg is immers al te zien dat de actieradius afneemt en de lading van de accu al snel naar onder de 100% zakt. Voor onze geest is dat denk ik niet anders. Voor mij is die oplading onder andere gekoppeld aan vakantie of beter gezegd inspiratiereizen. Met de blik op een foto en de gedachten terug naar die momenten wordt al snel weer de volle 100% bereikt. Kortom zoek je eigen persoonlijke oplaadpunt die je de komende tijd keer op keer kan gebruiken voor het opladen.

Een fijne week toegewenst en tot de volgende blog

Eric-Jan de Haan

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.